Sfaturi Utile

Etapele de organizare a nuntii

Intii de toate, ca sa aiba loc anume "nunta dumneavoastra", trebuie sa fiti la curent cu lumea serviciilor oferite la o nunta. La prima vedere, nimic complicat, insa este suficient sa va informati mai bine si unora le cedeaza nervii. De aceea, am decis sa va ajutam sa incepeti corect organizarea festivitatii de nunta si sa va pastrati nervii.

Asadar, cum sa nu uitam nimic, sa nu ne scape din vedere ceva important? Faceti o lista a lucrurilor pe care trebuie sa le efectuati. Fiecare, desigur, va avea lista proprie, insa noi prezentam aici setul clasic al punctelor, care, probabil, isi vor gasi locul in lista dumneavoastra.

Punctul 1. In primul rind, trebuie sa prezentati cererea pentru oficiul starii civile. Pentru acesta urmeaza sa achitati taxa de stat la banca, sa alegeti ziua in care doriti sa aiba loc solemnitatea, dupa care sa mergeti la restaurantul dorit sa fie liber.

Punctul 2. Atunci cind la oficiul starii civile si restaurantul vi se va confirma data desfasurarii solemnitatii, incepeti sa pregatiti invitatiile pentru oaspeti. Pentru inceput, trebuie sa stabiliti pe cine doriti sa invitati, dupa care, reiesind din numarul oaspetilor, sa procurati sau sa comandati numarul necesar de invitatii, apoi sa le trimiteti prin posta sau sa le transmiteti personal. Cel mai optimal e sa trimiteti invitatiile cu o luna de zile inainte de nunta.
Este foarte important sa decideti pe cine doriti sa va fie – nasi, cu ei trebuie sa vorbiti.

Punctul 3. Urmatoarea etapa este alegerea hainelor pentru mire si mireasa. Vizitati citeva saloane de nunta, nu faceti economie de timp – masurati si alegeti – gasiti stilul dumneavoastra irepetabil. La aceasta etapa a pregatirii pentru solemnitate, la fel, trebuie sa va ginditi la accesoriile pentru hainele dumneavoastra, sa mai procurati si inelele si sa decideti unde veti comanda buchetul miresei si butoniera pentru mire.

Punctul 4. Determinati unde doriti sa aiba loc nunta si ginditi-va cum sa decorati sala, ce sa folositi pentru aceasta.

Punctul 5. Trebuie neaparat sa va ginditi din timp de ce transport aveti nevoie si in ce numar il veti comanda.

Punctul 6. Hotariti-va cine va fotografia si va realiza filmarea video, cine va conduce seara, ce muzica doriti pentru primul dans. Trebuie sa va staruiti sa tineti cont de gusturile tuturor invitatilor la nunta si reiesind din aceasta, sa alegeti daca muzica va fi live sau preferati inregistrarile cintecelor tineretii parintilor dumneavoastra.

Punctul 7. Comandati toortul si eventual fantana de ciocolata

Punctul 8. Ginditi-va cum doriti sa petreceti luna de miere. Comandati bilete de deplasare, nu uitati sa verificati daca pasapoartele dumneavoastra sint in ordine.

Punctul 9. Stringeti din timp lucrurile de care puteti avea nevoie in ziua solemnitatii.

Ca sa nu nimeriti intr-o situatie neplacuta in care aveti sampanie si nu dispuneti de pahare, puneti-le din timp in masina cu care intentionati sa va deplasati la oficiul starii civile.

In asemenea zi luminoasa cum e cea a nuntii, nu vrem sa ne gindim la nimic rau, insa luati neaparat o mica trusa farmaceutica, in care puneti un plasture, in cazul in care incaltamintea de nunta nu este foarte confortabila si medicamentele de baza.

Este doar o lista model a lucrurilor pe care nu trebuie sa uitati sa le faceti, pregatindu-va pentru solemnitate – studiind-o cu atentie, completati-o cu toate punctele necesare dumneavoastra. Decideti ce lucru doriti sa faceti si in ce termen. Niciodata nu uitati: cu cit mai multe forte veti consuma pentru organizarea solemnitatii, cu atit mai cu succes va avea aceasta loc.



Stiluri de rochii de mireasa

 

 

Inainte sa intri intr-un salon de rochii de mireasa, trebuie sa stii ce stiluri de rochii de mireasa exista.
O rochie de mireasa este descrisa de obicei in 5 parti: silueta, maneci, bust, decolteu si trena. Pentru fiecare parte sunt diferite stiluri:

 

 

Silueta - este forma generala a rochiei

Rochie de mireasa de bal sau stil printesa este caracterizata prin faptul ca este mulata pe bust si talie si o fusta foarte mare (gandeste-te la Cenusareasa)

Stil Imperiu:  aceasta are o talie larga (chiar sub bust) care se strimteaza in jos.

Rochie de mireasa stil A: este o rochie mai pe corp in partea superioara care se largeste in jos, ganditi-va chiar la forma literei A.

Stilul Pe corp: aceasta urmeaza linia corpului

Stil Sirena: Aceasta este mulata pe corp si formeaza valuri de la genunchi in jos, chiar ca forma unei sirene.

Manecile

Pentru rochiile de mireasa, acestea sunt mai mult decat lungi sau scurte, alege ceea ce ti se potriveste.
Maneci scurte: se aseamana cu cele de tricou. Este un stil pentru miresele care vor maini partial acoperite.
Maneci la baza umarului: suntmai scurte decat cele in forma de tricou si sunt rotunde. Se potrivesc mireselor care au un corp bine tonifiat.
Maneci cazute pe umeri: acestea acopera partea superioara a bratului, dar lasa umerii descoperiti. Sunt foarte comfortabile.
Maneci 3 sferturi: acesta este un stil clasic, feminin, cu maneci intre cot si incheietura. Se potrivesc unei nunti iarna.
Fara maneci: rochiile cu bretele si fara maneci sunt foarte populare in zilele noastre. Se potriveste mai multor tipuri de silueta.

Bustul

Asa cum indica si numele, reprezinta corpul rochiei, intre decolteu si fusta
Corset: acesta este un model care contine sireturi si cu care se strange.
Imperiu: este mulat pe corp si se termina sun bust. Se potriveste cu majoritatea siluetelor.
Cu panglica: aceasta este o rochie fara maneci care se inchide in jurul gatului. Cateodata cu spatele gol, intotdeauna sexi.
Decoltata: se strange pe corp si scoate in evidenta o talie mica.
De printesa: aceasta este o rochie dreapta care creaza ideea de inaltime.
Cu funda: aceasta are doua panglici care se inchid fie in fata fie in spate .
Tanc: aceasta este o rochie scurta fara maneci, arata minunat pe majoritatea siluetelor.

Decolteul

Cea mai vizibila parte a rochiei este decolteul. Mai jos, te ajtam sa intelegi mai multe stiluri.
Pe umar: asa cum arata si numele, aceasta este o rochie care arata linia gatului. Subtiaza orice silueta.
Portret: este similara cu stilul descris mai sus, dar un alt material acopera umerii. Aceasta presupune un alt material care acopera umerii dintr-o parte intr-alta.
Iubita: are forma partii superioare a unei inimi si scoate in evidenta un bust generos.
Sabrina: aceasta urmeaza linia siluetei, acoperind bustul. Aceasta crioala poate fi combinata cu / fara maneci.
Panglici: acestea se leaga in fata sau la spate. Este adesea combinat cu un spate gol care este foarte sexi.
Decoltat: clasica forma U care scot in evidenta orice gen de silueta. Pentru un look mai sexi, poate fi mai adanc. Acesta continua adesea in spatele rochiei.
Bijuterie sau tricou: similara unui tricou, aceasta presupune un decolteu la baza gatului. Creeaza un bust mai generos.
Decolteu in V: este indicat bustului de cupa C sau B.

Trena

Mai mult decat orice alt element, trena transforma rochia de mireasa. Este materialul ce da miresei aerul maiestuos.
Formalitatea rochiei este cea care da tonul trenei. Lungimea consta si in lungimea rochiei si in locul si timpul unde se tine evenimentul.
Royal: cea mai lunga si mai formala trena. Poate ajunge la 7 m de talie
Trena capela: Poate ajunge la 5 m de talie si are ceva de spus
Trena curte: Poate ajunge la 3 m de talie este un pic mai lunga decat trena care atarna si poate fi folosita la orice tip de ceremonie
Trena care atarna: cea care abia atinge podeaua si este cea mai scurta. Este cea mai versatila si poate fi purtata la orice fel de nunta.
Watteau: este un material care porneste de la umeri si este cat rochia de lungime, sau poate continua, pentru un look mai formal.

 


Pastrarea rochiei de mireasa

 

 

 

Dupa ce s-a terminat ceremonia, ce face noua mireasa cu rochia ei? Chiar daca te decizi sa iti tii rochia ca mostenire pentru fata ta sau doar din motive sentimentale, mai intai trebuie sa o duci la curatat.

 

 


Rochia ta de mireasa trebuie curata cat de curand posibil. In mod sigur in primele 30 de zile de la receptie deoarece cu cat stau mai mult petele pe rochie cu atat mai greu iti va fi sa le scoti, riscand sa strici materialul sau culoarea. Petele precum mancarea, tort, ulei, iarba sau sampanie mai ales trebuie notate si discutate cu cel de la curatatorie.
Margelele trebuie prinse bine inainte de curatare. Margelele lipite se inmoaie in solventul folosit de curatorie si isi pierd finisajul, unele chiar se dizolva. Inainte de curatare, testeaza margelele.


Dupa curatare, verifica rochia. Acesta este un pas foarte important. Orice intrebare referitor la petele care nu au fost scoase trebuie discutata atunci. Curatarea aditionala a petelor poate strica hainele. Afla care sunt riscurile posibile inainte sa autorizezi servicile aditionale. 


Dupa ce a fost curatata si verificata, rochia este pregatita pentru pastrarea cum se cuvine. Rochiile de mireasa nu ar trebui sa fie niciodata impachetate in plastic sau inchise ermetic pentru ca poate strica sau ingalbeni rochia. Insista ca cei de la curatatorie sa foloseasca produse de pastrare precum cutiile sau tesaturi fara acid si care indeplinesc standardele muzeelor pentru pastrarea textilelor pentru tip indelungat.


Tesaturi tampon ar trebui folosite intre pliurile rochiei ca sa previna rupturile sau mototolirea rochiei. Rochia ta de mireasa trebuie scoasa din cutie odata la 5,7 ani pentru inspectie si impachetata din nou. Acest lucru iti da un control al calitatii asupra consecintelor pastrarii de-a lungul unei perioade indelungate a rochiei de mireasa si tot asa te asiguri ca observi orice pata produsa de-a lungul timpului.


Daca apar pete noi, va trebui sa o duci la curatatorie pentru inspectare cu posibilitatea de a o curata din nou. Dupa ce ai pus rochia in cutie, cauta o locatie ca sa o pastrezi. Cauta un loc rece, uscat cum ar fi sub un pat sau pe raftul din mijloc al unui dulap. Nu o pastra in subsol deoarece umiditatea si temperatura sunt extreme. Este important ca aerul sa poata circula in jurul cutiei pentru a crea un mediu consistent si stabil ca sa o pastrezi.

Daca totusi vrei sa scapi de aceste griji - INCHIRIAZA ROCHIA DE MIREASA

 

 

 

 

 

Aboneaza-te la NEWSLETTER

Completeaza adresa ta de e-mail:
Prin abonarea la newsletter esti de acord cu politica noastra de confidentialitate.